2017

20170813 ZOMERTOERNOOI 

Op 13 augustus was het zomertoernooi gepland. De organisatie valt onder bestuursactiviteiten en dus was er voor hen werk aan de winkel. In de eerste en niet de minst belangrijke plaats het verzorgen van de BBQ. Ton Verhaar heeft dat jarenlang gedaan en met zijn overlijden is daar een knellende vacature ontstaan. Gelukkig wist Hans Rozendaal een mogelijke oplossing: Wellicht zou zijn zoon ons uit de probleemsituatie kunnen redden. En inderdaad, gelukkig was Erik bereid ons zo te helpen.

Een tweede knelpunt betrof de organisatie van het spelen. Onze voorzitter Gerard heeft op dat terrein wel ervaring maar hij zou in die periode in het buitenland verblijven. Gelukkig was Simon bereid deze taak te vervullen. Voor dit toernooi zijn niet alleen alle leden maar ook hun partners uitgenodigd en dus kunnen niet ervaren boulers zich opgeven om mee te spelen. Het is dus zaak om een acceptabele opzet te vinden. Simon hanteerde een perfecte manier van teamindeling: Je moest een kaart uit twee samengevoegde sets speelkaarten pakken en de twee rode gelijke kaarten speelden tegen de corresponderende twee zwarte. Kortom je kon als meest geroutineerde Bouler een onervaren maatje krijgen en dus prachtig verliezen en daarmee buiten de prijzenvallen.

Ik vermaak mij altijd weer als enkele leden dan blijk geven niet zo goed tegen hun verlies te kunnen. Maar door deze aanpak zou een niet zo ervaren deelnemer zelfs de eerste prijs kunnen behalen. (Om misverstand te voorkomen en ter bescherming van mij zelf wil ik gezegd hebben dat het in dit toernooi niet het geval was!!).

De deelname was geweldig 66% van de actief Jeu de Boule-spelende leden had zich ingeschreven en dat zo midden in de vakantieperiode: Een geweldige deelname. Dank zij de gekozen methode van teamsamenstelling was het een heel ontspannen speelsfeer op een prachtige zonrijke middag met consumeren van drankjes onder de met een tent uitgebreide overkapping.

Na de drie speelronden had Erik de voorbereidingen voor de maaltijd afgerond. Hij had op voortreffelijke wijze de vier verschillende soorten vlees op de BBQ klaargemaakt klaarliggen. Voor ieder was er ruim genoeg eten aanwezig want er bleef vlees en ook van de salades over. Dit breng mij op een volgend punt: Van vlees alleen kun je niet gezond leven. Vandaar dat enkele dames (en mogelijk een verdwaalde heer??) vitaminerijke schotels bereid hadden en de deelnemers daarmee verrasten. Het is gevaarlijk hierbij namen te noemen want dan kun je gemakkelijk iemand teleurstellen door die niet te vermelden. Maar omgekeerd zou ik willen stellen dat als iemand haar/zijn naam nu eigenlijk best vermeld zou willen hebben: Niets hoeft haar/hem te weerhouden volgende keer in deze voorbereidingen te participeren hetzij voor de maaltijd dan wel voor de voorbereidingen om te kunnen spelen. Zij kunnen zich daarvoor dan melden bij Marjan, Marry en Piet en natuurlijk bij Hans Rozendaal.

Simon wist van de prijsuitreiking weer een leuk spektakel te maken. Er was een vrij groot aantal heel deskundig en creatief samengestelde prijzen. Naast een fles met inhoud om de feestvreugde te vieren zat er een masker in om uitputtingsverschijnselen te maskeren en de winnaarsuitstraling te bevorderen en ook nog versterkende nootjes wellicht om de opgelopen uitputting op te heffen. Een prachtige prijs voor de toernooiwinnaar maar als poedelprijs zou die ook niet misstaan. Het resultaat van deze drie onderlinge speelrondes wordt elders in onze nieuwsbrief vermeld. Op een bijzondere wijze is de stimulerende eerste prijs bij een deelnemer met nog weinig speelervaring terecht gekomen. De toernooiwinnares vond namelijk dat zij dankzij de substantiële bijdrage van dat lid, in twee wedstrijden tegenspeelster, de toernooizege had kunnen bereiken. Het is een prachtig voorbeeld van de geweldig fijne sfeer tijdens dit toernooi. Ingrid heeft een collage gemaakt van speelmomenten die in de kantine omlijst te zien is.

Na de maaltijd en de prijsuitreiking ging menigeen terugziend op een prachtig toernooi in feestelijke stemming huiswaarts enkele plakkers onder de overkapping met hun gevulde glazen achterlatend.

De uitslag van het zomertoernooi 2017                                   

1 Julie Duijker                   3 w + 32

 

2 Frits Smit                     3 w + 22

 

3 Hubrecht Duijker 3 w + 16

 

4 Dicky Oudshoorn                  

  

3 w + 15

 

5 Theo Kapteyn                 3 w + 15

 

6 Ben de Graaff                 3 w + 15

 

7 Marijke van Straaten

 

2 w + 18

 

8 Jeannette Voorneveld                

 

2 w + 17

 

9 Cock Warmerdam              

 

2 w + 15

 

10 Truus Meijer                 2 w + 13

 

20170319 NARCISSENTOERNOOI

1 Wil Steenbergen 3 29
2 Janette Voorneveld 3 26
3 Thea van Beek 3 21
4 Hubrecht Duijker 3 18
5 Theo Kapteyn 3 12
6 Piet Vedder 2 23
7 Dicky Oudshoorn 2 14
8 Simon van Straaten 2 13
9 Gerard Peelen 2 10
Marijke van Straaten
10 Gerrit Oudshoorn 2 8
Yasser el Shalak
11 Gerard Beers 2 6
12 Nel v.d. Weijden 1 -8
Mieke van Sligtenhorst
13 Marrie Vedder 1 -9
14 Tonnie Goosens 1 -10
15 Cecilia Arias 1 -15
16 Matty van Schaick 0 -18
17 Miep van Schaick 0 -21
18 Julie Duijker 0 -26
19 Tiny Kapteyn 0 -27
20 Ans Pothuizen 0 -28
Henk van Sligtenhorst